Категории

Община Етрополе и НСА подновиха договора си за сътрудничество

07 Юни 2024 | 12:00 Прочетена: 270

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров и ректорът на Националната спортна академия „Васил Левски“ проф. Красимир Петков подновиха договора си за сътрудничество между Община Етрополе и НСА, благодарение на което ще задълбочат развитието на съвместните си дейности.

Документът предвижда партньорство в областта на образованието, науката и спорта. В работната среща, с участието на академичното ръководство и заместник-кмета на Етрополе Ивайло Георгиев, бяха обсъдени идеи за бъдещи активности и успешни практики, насочени към популяризиране на спорта и подпомагане на учебно-методическата работа с учениците, младежите и педагогическите кадри на Етрополе.

Дискутирани бяха конкретни съвместни дейности в различните направления на сътрудничеството - провеждане на семинари, конференции и състезания, научни изследвания и проекти, обмен на експерти.

Ръководният екип на Общината отдава изключително значение на развитието на спорта и инфраструктурата за спорт и туризъм, заяви кметът на Етрополе и сподели някои от планираните дейности – изграждане на велоалеи и ски писта, което ще допринесе за утвърждаването на Етрополе като развиваща се община, съчетаваща устойчивото развитие на икономиката и туризма. Инж. Александров изрази адмирации към ръководството на НСА за отличната учебно-спортна база, която гарантира високото ниво на обучението и тренировъчния процес на студентите.

По инициатива на кмета, още през следващата седмица в Етрополе ще се проведе презентация на Национална спортна академия, с участието на ученици и учители от местното училище СУ „Христо Ясенов“. От своя страна ректорът на НСА проф. Красимир Петков благодари за предоставената възможност и изрази увереност за надграждане на партньорството. Той изказа пълната си подкрепа към кмета инж. Александров и заяви, че заедно ще работят за развитието на спорта.

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?