Категории

Община Етрополе има свой представител в постоянната комисия по стратегическо развитие на НСОРБ

13 Май 2024 | 17:00 Прочетена: 255

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров бе избран за член на постоянната комисия по стратегическо развитие на местното самоуправление на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. На 13 май в гр. София се проведе и нейното първо учредително заседание, на което бяха гласувани и избрани ръководните й органи. За председател на комисията единодушно беше избран Иван Аспарухов, кмет на община Мездра. 

Иван Аспарухов изрази увереност, че широкият диапазон от експерти в различни сфери на дейност на местното самоуправление и богатият опит на членовете на комисията ще допринесат за ефективна работа през Мандата. Той сподели, че общините са стабилна и гарантирана власт, която винаги е на първа линия, като подчерта, че последните години на трудности, предизвикателства и кризи са показали силата на местната власт.

Изпълнителният директор на Сдружението поздрави членовете на комисията и подчерта важността на дейността й като сподели:

„Ако ние вървим напред, е защото членовете на комисиите ни дават сила, със своите експертиза, енергия, за да развиваме местното самоуправление.“ Тя изказа и увереността й, че членовете на комисиите ще защитават и се борят за интересите на общините.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?