Категории

Ясеновското утро завладя с чудеса

11 Май 2024 | 17:15 Прочетена: 285

С традиционното Ясеновско утро приключи седмицата, посветена на патронния празник на СУ „Христо Ясенов”. Празник, емблематичен не само за училището, носещо името на поета, но и за целия град Етрополе. Това се потвърди и тази година с препълнения до краен предел голям салон на НЧ „Тодор Пеев-1871”. Официални гости на събитието бяха председателят на Общински съвет-Етрополе Боряна Керемидска, заместник-кметовете Ивайло Георгиев и Паолина Цанова, народният представител Марин Маринов, Мирослав Братоев, старши експерт в Регионалното управление на образованието – София област, инж. Васил Шишков, директор на РК „Елаците”, членове на училищното настоятелство и на Обществения съвет на училището, общински съветници, служители на Общинска администрация, представители на фирми, обществени организации, учители, родители и други гости.

Директорът на СУ „Христо Ясенов” Мила Манчева благодари на всички, уважили този празничен ден, който събира мъдростта на предците с енергията и оптизма на децата. Вълнуващи думи бяха отправени и към учителите и учениците.

„Нека продължим будителското си дело с любов към учениците, с отговорност към себе си, към родителите и към обществото. Желая ви здраве, силен дух и воля да вървите всеотдайно напред по пътя на духовността”, завърши словото си Мила Манчева и призова ясеновци да продължат с делата  си да творят историята на своето училище, което догодина ще празнува 80-годишен юбилей.

С огромно вълнение председателят на Общински съвет-Етрополе Боряна Керемидска се върна към спомените си от своите ученически години в СУ „Христо Ясенов”, когато трепетно е стояла на същата тази сцена.

„Гордея се, че съм част от поколенията ясеновци. Смятам, че съдбата бе благосклонна към нас и ни изпрати прекрасни преподаватели, хора с опит и авторитет. Освен уроците по предметите, те преподаваха и своите житейски уроци, на които се уповавам и днес”.

Така Боряна Керемидска изрази почитта си към своите учители, след което прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров и от свое име. Приветствия бяха отправени също от народния представител Марин Маринов и представителя на Регионалния инспекторат по образованието Мирослав Братоев.

Истински празник за душата и сетивата бе празничният поетично-музикален спектакъл с автор Петя Георгиева, който тази година е под мотото „Аз ключът съм на всички чудеса”. Традиционният рецитал по стихове на патрона на училището Христо Ясенов бе поднесен по изключително въздействащ начин, а последвалите музикални, танцови и актьорски изпълнения по нищо не отстъпваха на големите професионални изяви.

Това бе високо оценено от публиката, която не пестеше бурните си аплодисменти. На финала сцената бе отрупана от кошници и букети с цветя, придружени от поздравителни адреси от: кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров и председателя на ОбС-Етрополе Боряна Керемидска, от Марин Маринов, народен представител, от Росица Иванова, директор на РУО – София област, от Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, от проф.дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, от инж. Драгомир Драганов, изп. директор на Елаците-Мед АД, от всички училиша и детски градини на територията на община Етрополе, от НЧ „Тодор Пеев-1871”, от Центъра за обществена подкрепа, от Центъра за рехабилитация и социална интеграция, от Клуб „Спорт и здраве”, от „Клуб на Миньора и минното дело при Елаците-Мед“-Етрополе, от политическа партия ДПС.

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?