Категории

Открита бе годишната изложба с ученически творби на СУ „Христо Ясенов“

11 Май 2024 | 16:00 Прочетена: 260

В чест на патронния празник на СУ „Христо Ясенов“ в Малкия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871“ се откри годишната изложба с ученически творби.  Присъстващите на събитието бяха въведени в прекрасния свят на изобразителното изкуство с песен, изпълнена от учениците от 2 „в“ клас под ръководството на г-жа Нели Софронова и г-жа Цветелина Ценкова.

Изложбата откри директорът на училището Мила Манчева, която приветства гостите и представи участниците:

„За мен е изключителна гордост, че тези красиви картини са част от ясеновската традиция малки и големи да изявяват таланта си и себе си. Благодаря на техните преподаватели по изобразително изкуство Николай Георгиев и Галина Христова, че дават всичко от себе си този пламък да не угасва години наред.“

Истински приятна изненада поднесоха бивши възпитаници на СУ „Христо Ясенов“ от випуск 1989 г. Със събрани от тях средства по инициатива на Капка Кръстева е издадена книжката „Откраднатата Луна“.  Автори на текста и илюстациите в нея са 10 възпитаници на СУ „Христо Ясенов“ и на учителя по Изобразително изкуство Николай Георгиев: Николай Серафимов, Палмира Павлинова, Андрей Петков, Венко Иванов, Йоана Емилова, Стилиян Чипев, Жени Живкова, Лилия Иванова, Траян Мирославов и Василена Генчева. Те споделиха, че много им липсват най-вече часовете по рисуване с г-н Георгиев, защото там са имали възможност да творят.

Официален гост на откриването на изложбата бе Росица Иванова, началник отдел „ОЗСДТ, която поднесе букети цветя от името на кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров.

Гостите се насладиха на таланта на поредния випуск художници на училището и не пестяха суперлативите от преживяното чудо.

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?