Категории

ПГ „Тодор Пеев“ тържествено изпрати своите абитуриенти

10 Май 2024 | 19:00 Прочетена: 412

Под ръмежа на майския дъжд и блестящи фойерверки ПГ „Тодор Пеев“ изпрати своя випуск 2024. Официален гост на прощалното тържество бе кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров, който отправи своите вълнуващо послание към зрелостниците:

„Пожелавам много успех на всички, които са решили да продължат да учат и да се развиват, а също и на тези, които са решили да работят и да хванат по друг път. В крайна сметка какъвто и път да сте избрали, трябва да имате цел. Всеки ден правете това, което трябва и в един момент ще видите колко невъзможни неща сте направили.“

По традиция най-напред бе посрещнато знамето на училището, с което дванадесетокласниците  по-късно трябваше да се сбогуват. Емоционално слово към тях отправи директорът на училището Десислава Найденова:     „Благодаря ви, че вие и вашите близки избрахте да бъдем ваши учители през изминалите пет години. Благодарим ви, че ни повярвахте! Не забравяйте, че най-важните уроци ви предстоят тепърва. Това са уроците на живота. Имайте самочувствието да доказвате себе си, имайте смелостта да показвате, че сте добри в това, което умеете най-добре.“

 

„Дойдохме при вас като деца, вие създадохте от нас личности, готови да тръгнат по големия път на живота. Научихте ни на най-ценното – да следваме мечтите си и да се борим за тях.“ Така искрено и почти през сълзи Кристиян Николов изрази от името на абитуриентите гордостта им, че са били част от това училище и изказа огромна признателност към учителите.

С нескрито вълнение класният ръководител на 12 клас г-жа Мадлен Билева раздаде шеговити грамоти с номинации за Мис и Мистър, с които показа колко добре познава всичките си възпитаници.

Съвсем сериозни обаче бяха отличията на шестимата зрелостници – Емил, Надя, Димитър, Стоян, Марин и Николай, които получават свободен вход за прием в Минно-геоложкия университет след като вземат дипломите си за средно образование. Това обяви директорът Десислава Найденова, връчвайки им и сертификат за участие в националното състезание  „Енергия за бъдеще“.

Специален поздрав за абитуриентите поднесоха и децата от ДГ „Еделвайс“.

След удара на последния училищен звънец кметът инж. Владимир Александров пожела на добър път на абитуриентите и по стар български обичай плисна пред тях менче с вода. 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?