Категории

С масово пролетно почистване Община Етрополе отбеляза Денят на Земята в съревнованието за титлата Община #БезОтпадъци като част от кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” на сдружение BG Бъди

22 Април 2024 | 18:00 Прочетена: 767

Над 400 души участваха днес в пролетното почистване, организирано от Община Етрополе. Инициативата е по повод Деня на Земята, който отбелязваме на 22 април. Събитието е част от участието на Община Етрополе в  съревнованието за титлата Община #БезОтпадъци като част от кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” на сдружение BG Бъди активен в партньорство с НСОРБ.

В инициативата се включиха служители от общинска администрация, представители на всички обществени институции - училища, детски градини, детската ясла, читалища, кметствата в селата, здравни заведения, спортен център, Центъра за социална рехабилитация и интеграция, Центъра за обществена подкрепа, ТД „Туризъм, спорт и екология Етрополе”, ТД „Старопланински турист“, „Клуба на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе“ и други граждани. За всички бяха подсигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците.

Личен пример даде кметът инж. Владимир Александров, който участва в почистването на района от разклона за с. Рибарица до разклона за манастира „Св. Троица“.

Кампанията по почистването обхвана територии както в самия град, така и на всичките му изходи, включително районите на Правешкия връх, вилните зони „Рибарица“, „Рибарника“ и „Язовира“, екопътеката към манастира, пътя за хижа Стражата. Цели  2 т 580 кг. пластмасови, хартиени и всякакъв друг вид отпадъци бяха почистени, събрани в чували и извозени до регламентираните за целта места.

Община Етрополе даде нагледен пример, че  отговорността към природата и чистата и приветлива околна среда са сред водещите й приоритети. Чрез организирането на подобни инициативи, администрацията цели да приобщи пряко всички граждани в дейността по опазване чистотата и красотата на родния край.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?