Категории

Децата от Детска градина „Слънчице“ садят цветя през Седмицата на гората

02 Април 2024 | 15:00 Прочетена: 545

Децата от 1-ва група „Слънчо“ на ДГ „Слънчице“ засадиха със собствените си ръце цветя и храсти в обособен кът в двора на детското заведение. По този начин поставиха началото на инициативите, предвидени за отбелязване Седмицата на гората, която по традиция се отбелязва през първата седмица на април. Под вещите напътствия на своите учителки г-жа Великова и г-жа Златарева малчуганите работиха усърдно, за да направят своята любима детска градина още по-цветна и уютна. Това са първи стъпки към формирането на ценности и отговорност да пазят природата. Подобни инициативи с цел да научат малчуганите на грижа и любов към природата са заложени отдавна в образователната и възпитателната програма на детското заведение.

 

ДГ „Слънчице“ е първата детска градина на територията на община Етрополе. На 10 април ще се навършат 64 години от официалното й откриване през 1960 г. В момента там учат 90 деца, разпределени в четири възрастови групи. За малчуганите се грижи квалифициран  персонал от 20 човека.

„Ръководството и колектива на ДГ „Слънчице“ се стреми към изграждане на хуманна, функционална и позитивна образователна среда в детското заведение, осигуряваща равен шанс и качествено образование на всички деца“, споделя директорът Павлина Златарева. Тяхната голяма гордост е уникално пиано, дарение от семейство Емилия и Йордан Йорданови, на което малките слънчица се учат да свирят под ръководството на квалифициран преподавател. По желание на родители и деца има подсигурени уроци 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?