Категории

Община Етрополе стартира кампания „Градска рециклиада - Екокино“ и „Еко-състезание“, като част от националната кампания на сдружение BG Бъди активен - „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“

29 Март 2024 | 14:30 Прочетена: 263

С организирано „Еко-състезание“ между училищата Община Етрополе и ЕКОПАК България започват съвместна кампания „Градска рециклиада - Екокино“, като част от националната кампания на сдружение BG Бъди активен - „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ живот #БезОтпадъци. Това е второто издание на най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която ще се проведе в 10 общини в България от март до юли 2024 г. под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спечели Екокино!“

В рамките на кампанията от 1 април до 10 май 2024 г. учениците от ОУ „Христо Ботев“, СУ „Христо Ясенов“ и ПГ „Тодор Пеев“ в Етрополе ще събират разделно използваните пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Всички ще получат по четири комплекта картонени контейнера за разделно събиране, които да поставят в училищата и да продължат добрата практика по разделното събиране на отпадъците. Училището, събрало най-много пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета ще получи награди.

Целта, която си поставяме е да увеличим с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за периода от март до юли 2024 г. спрямо същия период на миналата година.

При успешен резултат от кампанията и постигане на целта й ЕКОПАК ще осигури безплатна прожекция на кино на открито, от която могат да се възползват всички граждани на Общината.

Община Етрополе и ЕКОПАК ще организират редица инициативи, с които да ангажират граждани, бизнес, училища и детски градини да се включат в кампанията.

Искрено вярваме, че с помощта на всички нас – институции, граждани и бизнес, ще постигнем и надминем целите на кампанията. Следете страницата на общината за актуалните събития по тази кампания или вижте тук за повече информация:

https://www.ecopack.bg/GR

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?