Категории

МКБППМН-Етрополе отчете дейността си за 2023 г.

21 Март 2024 | 10:00 Прочетена: 438

Местната комисия за борба срещу  противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ в Етрополе отчете дейността си за 2023 г. В Заседателната зала на Община Етрополе присъстваха членове на Комисията, обществените възпитатели и началникът на РУ на МВР. Заседанието откри зам.-кметът и председател на МКБППМН Паолина Цанова, която представи дневния ред. Отчет на организационното състояние и дейността на Комисията за 2023 г. направи секретарят Лазар Василев. Той отбеляза основните акценти по отношение извършената превантивна дейност и ефективното сътрудничество на всички институции по установяване и предотвратяване на проблеми, агресивно или противоправно поведение при малолетните и непълнолетните. Изброени бяха проведените лекции, беседи, състезания и други организирани събития с цел превенция като „Ваканция здравей! Да играем безопасно“ по програмата „Работата на полицията в училище“, „Детско полицейско управление“ с инспектор Детска педагогическа стая Миглена Сиракова, театралната постановка „Даскалото е COOL“ и много други.

Дневният ред включваше още информация за дейността на Детска педагогическа стая и утвърждаване на План-програма за 2024г., в която са заложени възпитателни и превантивни мерки при рискови ситуации на насилие, употреба на наркотични вещества, кражби, опасностите в социалните мрежи и др. Висока оценка за работата на МКБППМН даде началникът на РУ на МВР – Етрополе Георги Стаменов, като изтъкна колко трудна и обществено значима е работа на членовете на Комисията. Директорът на СУ „Христо Ясенов“ Мила Манчева подчерта факта, че благодарение на успешното сътрудничество много противообществени прояви се овладяват още в зародиш и така са предотвратени.

Заседанието завърши с избор на Оперативно бюро и утвърждаване на обществени възпитатели, които за 2024г. са четирима. Председателят на МКБППМН Паолина Цанова благодари на всички за самоотвержения труд през годината и заяви, че съвместната дейност тепърва предстои да се развива и разширява в името на най-ценното богатство – децата на Етрополе.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?