Категории

Овладени са два горски пожара и в момента се гаси трети

09 Февруари 2024 | 14:00 Прочетена: 1780

Уважаеми съграждани,

Бихме искали да ви информираме, че на територията на община Етрополе над 100 декара борова гора е засегната от пожар в района на ТП „ДГС Етрополе“, между селата Ямна и Черни Вит. Огънят е стигнал в близост до къщите в с. Оселна, но благодарение на бързата намеса, е овладян и са спасени 6 къщи.

В землището на с. Рибарица също е имало снощи пожар и са изгорели около 10 дка сухи треви и храсти. Частично е засегната необитаема постройка. Спасени са две къщи. В гасенето на двата пожара са участвали служители на горското стопанство, съвместно с огнеборци и служители на Община Етрополе, както и доброволци. Води се разследване от РУ на МВР - Етрополе за установяване на причините за пожара.

В момента се гаси трети горски пожар в местността Дивчовото. Там гори иглолистна гора в труднопроходим скалист терен.

За щастие няма пострадали граждани и служители на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението.

Ръководството на Община Етрополе благодари на всички, които се включиха в овладяването на пожарите, и на служителите на Горското стопанство и на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението. Призоваваме гражданите да бъдат внимателни, когато правят излети в горски местности, да спазват правилата за безопасност и да не палят огньове на нерегламентирани места.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?