Категории

ДО ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ БСП – ЕТРОПОЛЕ

19 Май 2023 | 16:02 Прочетена: 334

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ – ЕЛАЦИТЕ МЕД АД,

 

Във връзка с отговора Ви, който получих в община Етрополе, ще се постарая много пунктуално да представя моето виждане по всички Ваши твърдения.

Първо, общинският дълг се поема точно сега, защото през тази година приключи изплащането на стария в размер на 3 504 000 лв., който заварихме аз и моят екип.  

Второ, по отношение на бюджета – твърдението Ви, че „не е предложен за гласуване и приет бюджет на община Етрополе за 2023 г.,, което не позволява приемане на отчет за изпълнението му и осъществяване на контрол по разходването на публични средства“, по-голяма манипулация от това не бях чел скоро. Информирам Ви, че кредитът, който ще изтегли общината се взема от „Фонд ФЛАГ“ ЕАД – държавно дружество за подпомагане и подкрепа на българските общини и се случва при ясни правила, условия и съответно отчетност.

Трето, във връзка със зачестилите сигнали, Вие сте съвсем наясно, че те са подадени от лицето Йордан Гаврилов. Фактът, че черпите информация от него не говори много добре за Вас. Изглежда, че сте забравили, че само преди година всички общински съветници, работещи в „Елаците Мед“ АД бяха разследвани от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ по сигнал от същото лице. Любопитно е защо този гражданин така рязко промени позицията си и защо защитава Елаците Мед АД ?

По отношение на това как управлявам общината и какво съм направил за обществеността, тази оценка ще дадат гражданите на предстоящите Местни избори. Интересно е, ако Ви попитат какво направихте Вие – общинските съветници от Елаците Мед, какво ще отговорите? Сещам се само за едно нещо. По Ваше предложение, г-н Александров, направихте опит да блокирате бюджета на общината за 2022 като аргументът Ви бе, че е „спортен“. Малко след това създадохте Клуб „Спорт и здраве“ към Елаците Мед АД. Радвам се, че само за няколко месеца претърпяхте такова развитие.

Относно намесата на името на Елаците Мед АД - моето голямо желание е да уточним бъдещите си отношения с ръководството, което съм се опитвал да направя във всичките години от кметуването си и съм провеждал няколко срещи с проф. Вутов. Считам,че етрополската общественост трябва подробно да се запознае какво получава рудникът и какво дава на гражданите в общината. Ще се постарая в следващите броеве на вестник „Етрополски преглед“ и в социалните мрежи да публикувам всички факти относно темата.

В заключение Ви заявявам, че докато съм кмет на Етрополе, няма да допусна създаването на олигархичен модел в общината!

Бъдете здрави!

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?