Категории

ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ БЕ ДОМАКИН НА ВТОРИ КРЪГ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНАТ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

01 Юни 2021 | 16:30 Прочетена: 60

 

На 28 и 29 май в Община Етрополе бе домакин на втори кръг от Републикански шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасно движение”. Домакин и организатор е Община Етрополе, в лицето на кмета Димитър Димитров, със съдействието на Национално движение по приложно колоездене, БЧК и РПУ – Етрополе. Главен съдия на състезанието бе Милчо Крумов.

 

Гости на официалното откриване бяха: Станка Димитрова –заместник-кмет на Общината,  Светослав Кръстев - председател на национално движение по приложно, колоездене „Младежта за безопасно движение”  към СБА, Любомир Лазаров – председател на СБА в Ботевград.

 

Състезанието бе открито от заместник-кмета на Община Етрополе Станка Димитрова. Тя пожела успех и спортменство между отборите. Г-жа Димитрова благодари на г-н Светослав Кръстев и Катя Дочева.  Благодарности бяха изказани и към Директора на СУ „Христо Ясенов” г-жа Мила Манчева, за оказаното съдействие по организацията.

 

Председателят на национално движение по приложно колоездене към СБА Светослав Кръстев благодари на домакините и организаторите за създадените прекрасни условия за провеждане на предстоящия състезателен ден, на Кати Дочева заради нейния принос за връщане на приложното колоездене в Етрополе- Поздрави и състезателите, които участват за първи път в такова състезание и пожела на отборите от двете мероприятия, колоезденето и туристическия събор, състезанието „наистина да бъде празник”. Господин Кръстев връчи плакет на заместник-кмета за приноса й относно безпроблемното протичане на състезанията. Плакет получи и дългогодишната състезателка по приложно колоездене от Берковица – Йоана Трендафилова, която продължава да помага на своя треньор и отбора и след прекратяване на състезателната си дейност. 

 

Поздрав към всички присъстващи отправиха танцьорите от СУ „Христо Ясенов” с ръководител Калинка Пушкарова.

 

На 28-ми май се проведе техническата конференция  с ръководителите на отборите, среща с главното съдийско ръководство и проверка на документацията. Участие в конференцията взеха Светослав Кръстев – председател на Национално движение по приложно колоездене „Младежта за безопасно движение”  към СБА; Милчо Крумов –главен съдия на Републиканския шампионат в Етрополе; Светла Траянова – председател на Областния съвет на БЧК София област; Любомир Лалов-председател на СБА в Ботевград; Ваня Найденова - Старши експерт "Образование и култура", старши инспектор Теодор Георгиев – Началник група „Охранителна полиция” и инспектор Павлин Ангелов – Началник на група „Пътна полиция” към РУ на МВР Етрополе.

 

В надпреварата по приложно колоездене участие взеха пет отбора от: Етрополе, Пирдоп, Берковица, Челопеч и Силистра.

 

В първия ден от Републиканския шампионат по приложно колоездене се проведе решаване на тест на долекарска помощ. Светла Траянова представител на БЧК обяви класацията и награди победителите: на първо място се касираха учениците от Пирдоп с 10 точки, на второ – Берковица, също с 10 т., на трето – Етрополе – 10 т., на четвърто и пето място с по 6 точки са отборите от Челопеч и Силистра.

 

След това се пристъпи към теоретична част по приложното колоездене: попълване на индивидуален тест по Закона за движения по пътищата, техническа неизправност на велосипеда.

 

През втория ден от състезанието децата показаха завидни умения при управление на велосипед на майсторската пътека и в детското автоградче, където трябваше на практика да приложат знанията си, свързани с пътната обстановка и пътната безопасност. Полицаите от РУ на МВР Етрополе инспектор Павлин Ангелов и младши полицейски инспектор Цветомира Велчева следяха за правилното движение в автоградчето и даваха своите оценки.

 

След приключване на всички етапи бе направено и крайното класиране.

 

Отборно класиране:

 

I място – Берковица

 

II място – Пирдоп

 

III място – Челопеч

 

IV място – Етрополе

 

V място – Силистра

 

 

 

Индивидуално класиране при момичета

 

 

 

I място – Мирела Кривиралчева – отбор Челопеч

 

II място – Петя Шопова-  отбор Пирдоп

 

III място – Йоана Трендафилова – отбор Берковица

 

IV място – Божидарка Василева – отбор Етрополе

 

V място – Даяна Димитрова отбор Пирдоп

 

VI място – Преслава Стоянова – отбор Берковица

 

 

 

Индивидуално класиране при момчета

 

 

 

I място – Мартин Илиев – отбор Берковица

 

II място – Мартин Иванов - отбор Етрополе

 

III място – Румен Григоров – отбор Берковица

 

IV място – Кристиян Стоянов – отбор Силистра

 

V място – Георги Трифонов – отбор Челопеч

 

VI място – Кристиян Димитров – отбор Челопеч

 

VI място – Тодор Венков – отбор Пирдоп

 

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?