Категории

УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ХРИСТО ЯСЕНОВ“ ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ОЛИМПИЙСКИ ДЕН

28 Юни 2022 | 13:56 Прочетена: 36

 

По повод 23-ти юни Международния ден на Олимпизма, учениците от СУ „Христо Ясенов“ сътвориха прекрасен спортен празник.  Началото на спортния празник бе даден в местността "Братската могила", където се пресъздаде запалването на олимпийския огън и от където тръгна щафета, в която се включиха ученици от 7 до 11 клас.

 

Първият факлоносец бе Любка Николаева Петрова- ученичка от 11.б клас, европейски шампион силов тест и вицесветовен шампион на спаринг.
Предаването на факлата стана в парка до автогарата, където я пое Николай Пламенов Петков- възпитаник на СУ "Хр.Ясенов", носител на Световната титла по Савате- френски бокс и спортист на годината за 2015г. на София област. Щафетата продължи към Историческия музей, където трети факлоносец бе Стоян Балов- състезател по борба, носител на световната титла в Колботън /Норвегия/ през 1985 година, спечелил сребро на летните олимпийски игри в Сеул през 1988г., сребърен медалист на европейското първенство през същата година, старши треньор на Националния отбор по класическа борба. Щафетата завърши на централния площад с ритуално запалване на Олмпийския жертвеник, изпълнения на мажоретен състав на СУ "Хр.Ясенов", демонстрация на таекуондо и флашмоб от ученици на училището.

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?