Категории

ФИЛМЪТ „БОТЕВ” БЕ ПРЕДСТАВЕН ПРЕД ЕТРОПОЛСКАТА ПУБЛИКА

08 Юни 2022 | 17:43 Прочетена: 14

 

На 7-ми юни в големия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” бе представен филмът „Ботев” пред етрополска публика. Прожекцията на филма се състоя по повод 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

 

Филмът „Ботев” показва неизвестни факти от биографията на големия поет-революционер и си поставя за цел да напомни на обществеността за величието на неговия подвиг. Режисьор на филма е Максим Генчев, а в ролята на Христо Ботев влиза актьорът Деян Жеков.

 

В ролите: Деян Жеков, Ники Илиев, Неда Спасова, Матей Генчев.Режисьор е Максим Генчев, сценарий - Максим Генчев, Десислава Ковачева, оператор - Христо Генков, художник Димитър Воденичаров, композитор-Добромир Кисьов, продуцент -  Десислава Ковачева, продукция Дема филм, копродуцент БНТ.

 

Филмът "Ботев" се създава в продължение на 3 години, като финансирането му идва изцяло от родолюбиви дарители. Определен е като филм с "висока образователна стойност" 3 месеца след премиерата му. Достоверността на филма разчита на записките на Захари Стоянов, по които е направен. Лентата е посветена на една от най-ярките личности от българската история - гениалният поет и революционер - Христо Ботев. Проследява живота и делото му от времето на даскалуването до смъртта му. Когато филмът свърши, читалищната зала бе огласена от бурни аплодисменти, което е показателно за въздействието на филма с продължителност 2 часа и 20 минути.

 

Екипът, които гостуваше в Етрополе благодари на ръководството на Община Етрополе и на МКБППМН за поканата и прожекцията на филма.

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?