Категории

ОТКРИВАНЕ НА КЪТЧЕ ЗА ОТДИХ И ОБНОВЕН ТУРИСТИЧЕСКИ МАРШРУТ ДО МАНАСТИРА „СВЕТА ТРОИЦА“

31 Май 2022 | 08:32 Прочетена: 76

 

На 27 май бе открито кътче за отдих от г-жа Станка Димитрова – заместник кмет на Община Етрополе.

 

Кътчето се намира над хотел „Еверест“, от където се тръгва за Свети Атанас и включва беседка, мостче и ограда при извора. От него се тръгва по обновен туристически маршрут с маркировка и табели, който води до манастира „Света Троица“ и е с продължителност около 2 часа в едната посока.

 

Кътчето и маршрута са направени с финансовата подкрепа на Община Етрополе, доброволческия труд на туристическо дружество „Туризъм, спорт и екология Етрополе“ и фирма „МИР-И“ ЕООД.

 

В знак на благодарност г-жа Димитрова награди Кати Дочева, Марин Николов, Илия Василев, Димчо Йотов, Генади Василев, Румен Лазаров, Ивайло Маринов, Георги Стоев, Цветелин Иванов, Кира Върбанова, Ангелина Николова от туристическо дружество „Туризъм, спорт и екология Етрополе“ и Дойно Дойнов с грамоти за принос в развитието на туризма в Община Етрополе.

 

Те участваха активно и през последните години в обновяването на туристическите маршрути в Община Етрополе като поставиха жалони с табели и подновиха маркировката на 11 маршрута.

 

Г-жа Димитрова награди и Мартин Иванов с медал, който се класира на второ място в Ботевград на Републиканско състезание по приложно колоездене в група 10-15 г. /младежта за безопасно движение/ в България.

 

Призоваваме освен туристите и децата, които обичат природата да ползват кътчето за отдих и маршрута по предназначението им за да се приобщават към туризма, защото туризмът е здраве.

 

Нека всички съвестно да пазим кътчето за да се ползва дълго от гражданите, децата и посетителите на града.

 

 

 

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?