Категории

ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ СЪБОР ЗА СПОРТНО-ТУРИСТИЧЕСКИ ДИСЦИПЛИНИ И ТУРИСТИЧЕСКИ СРЪЧНОСТИ И УМЕНИЯ В ЕТРОПОЛЕ

31 Май 2022 | 08:28 Прочетена: 66

 

На 28 май Община Етрополе, туристическо дружество „Туризъм, спорт и екология Етрополе и Български туристически съюз проведоха на местността „Братска могила“ национален туристически събор преглед на спортно – туристически дисциплини и туристически сръчности и умения за ученици от 7 до 18 години от Етрополе, Правец, София и Самоков.

 

Учениците се състезаваха в спортно-туристическите състезания: щафета, преминаване с велосипед през планинска велопътека, построяване на палатки за време и теглене на въже.

 

В отборното класиране от всички дисциплини за възрастова група 7-10 години на първо място е отборът на туристическо дружество „Туризъм, спорт и екология Етрополе“, на второ място е отборът на СОУ „Христо Ясенов“ Етрополе, на трето място е отборът на спортен клуб по туризъм „Етрополе 2001“, на четвърто е отборът на ТД ПЕС „Мусала“ Самоков“, на пето е отборът на ОбУ „Неофит Рилски“ Самоков и на шесто е отборът на 96 училище София.

 

За възрастова група 11-14 години на първо място е отборът на ТД „Туризъм, спорт и екология Етрополе“, на второ място е отборът на СОУ „Христо Ясенов“ Етрополе, на трето място е ОбУ „Неофит Рилски“ Самоков, на четвърто е отборът на спортен клуб по туризъм „Етрополе 2001“ и на пето е отборът на ТД ПЕС „Мусала“ Самоков.

 

За възрастова група 15-18 години на първо място е отборът на туристическо дружество „Туризъм, спорт и екология Етрополе“, на второ място е отборът на ТД ПЕС „Мусала“ Самоков и на трето място е смесен отбор Етрополе, Правец и Самоков.

 

Учениците бяха наградени с медали и купи, предоставени от Български туристически съюз София, а грамотите и обяда за участниците бяха подсигурени от Община Етрополе.

 

 

 

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?