Категории

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 24-ТИ МАЙ

25 Май 2022 | 08:39 Прочетена: 82

 

На Централния площад в града бе отбелязан тържествено 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Един от най-светлите български празници, символизиращ националното ни достойнство, традиция и духовност. Празник, който ни изпълва с национална гордост и радост!

 

Начало на празничния ден бе дадено в 10.00 часа. Десетки етрополски автори представиха своите книги на читателите си.  В 10.30ч. започна музикалната програма на Духова музика "Етро брас бенд". Общинското ръководство поднесе цветя пред паметника на Тодор Пеев пред НЧ „ Тодор Пеев-1871“. От 11.00 часа бе даден старт на концертната част с изпълнение на Химна на българската просвета  „Върви народе възродени!“. Слово, посветено на 24 май  прочете Симона Борисова- зрелостник от випуск 2022 на средно училище "Христо Ясенов", участник в национални олимпиади, носител на званието "Отличник на България", "Посланик за един ден в Посолството на Република Куба", самодеец в Танцов ансамбъл "Балканска младост" и носител на медали от участие в областни, регионални и републикански турнири по волейбол.

 

За поредна година Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров награди учители от детски градини и училища за постигнати професионални успехи.

 

В концертната програма се включиха: ОУ "Хр.Ботев" гр.Етрополе, СУ "Хр.Ясенов", ДГ "Слънчице", ДГ "Еделвайс", ДГ "Звънче" и ТА "Балканска младост" към НЧ "Тодор Пеев-1871" гр.Етрополе.

 

Водещ на официалната част - Владислав Христов, ученик от 9.б клас на СУ "Хр.Ясенов"

 

За прекрасните изпълнения на участниците бе поднесена кошница с цветя от името на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров и председателя на Общински съвет – Етрополе Марин Маринов.

 

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?