Категории

МБАЛ „ПРОФ. Д-Р АЛЕКСАНДЪР ГЕРЧЕВ“ – ЕТРОПОЛЕ ЩЕ ПОЛУЧИ ФИНАНСИРАНЕ ЗА РЕМОНТНИ ДЕЙНОСТИ ПО ПРОЦЕДУРА „МЕРКИ ЗА СПРАВЯНЕ С ПАНДЕМИЯТА“

08 Ноември 2021 | 16:14 Прочетена: 78

 

Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Александър Герчев“ – гр. Етрополе е включена в списъка с лечебни заведения на Министерство на здравеопазването, които ще получат финансиране за ремонтни дейности по процедура  BG16RFOP001-9.001 „Мерки за справяне с пандемията“, която се реализира в рамките на приоритетна ос 9 „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи“ на „Оперативна програма региони в растеж“ 2014-2020. Целта на проекта е създаване на по-добри условия за лечение на болни от ковид – 19.

 

            В изпълнение на проекта ще бъде ремонтиран блок „Е“ на 5 етаж в болницата, където ще бъдат обособени изолирани помещения за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Освен реконструкция и ремонт на помещенията, ще бъде осигурено медицинско оборудване –

 

 -система за препозициониране на пациенти/мобилни или фиксиращи системи за повдигане и преместване на пациенти;

 

-изолационна носилка за остри заразни заболявания;

 

-кислородни бутилки 10 л.;

 

-кислородни бутилки 40 л.;

 

-пациентни монитори;

 

-реанимационни пациентски легла – легла за интензивни грижи; преносими рентгенови устройства;

 

-електрокардиографи;

 

-ехографи;

 

-система за комплексно управление, контрол и обезвреждане на болнични отпадъци чрез микровълново обеззаразяване и количко-носилкa.

 

             

 

            Община Етрополе е принципал на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ и ще бъде партньор на Министерството на здравеопазването в подготовката и изпълнението на проекта.

 

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?