Категории

ОБУЧЕНИЕ И ДЕМОНСТРАЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО В ДГ „ЕДЕЛВАЙС“

04 Ноември 2021 | 13:09 Прочетена: 57

 

В Детска градина „Еделвайс“ се проведе тренинг – обучение по безопасност на движение по пътищата под мотото „Аз съм малък пешеходец“. Мероприятието се проведе в предучилищната група „Мечо пух“ към ДГ „Еделвайс“ с учители г-жа Василета Вълкова и г-жа Вилиана Иванова.   Целта на тренинга по БДП бе насочена към активизиране на  представи и понятия за пътно движение и умения за безопасно придвижване като пешеходци.

 

Мероприятието се проведе съвместно със секретарят на МКБППМН, гр. Етрополе – г-н Лазар Василев, г-жа Надежда Димитрова – обществен възпитател към комисията и учител в ДГ „Еделвайс“, г-жа Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“, г-н Павлин Ангелов – началник на „Пътна полиция“ към РУ на МВР гр. Етрополе и младши полицай Цветомира Велчева.

 

На мероприятието присъстваха г-жа Станка Димитрова – заместник-кмет на Община Етрополе и Росица Иванова – Началник-отдел „ОЗСДТ“.

 

Общественият възпитател и учител в ДГ "Еделвайс" Надежда Димитрова представи презентация на интерактивната дъска, чрез която децата се запознаха с основни понятия по БДП – пешеходна пътека, светофар, улично платно, видове пътни знаци. А представителите на „Пътна полиция“ припомниха основни правила за безопасно движение.

 

Децата подреждаха светлините на светофара, играха подвижната игра „Светофарче“, редиха пъзел на интерактивната дъска, отговаряха на гатанки и въпроси, изпяха песничката „Пътни знаци“ и показаха отлични умения в играта „Вярно и невярно“, при която трябваше да вдигнат зеленото човече при „Вярно“ и червеното човече при „Невярно“.

 

От името на МКБППМН гр. Етрополе  Лазар Василев и Миглена Сиракова, подариха на всяко дете книжка за оцветяване по БДП, цветни моливи  по една футболна и една волейболна топка за цялата група. От своя страна, децата от група „Мечо Пух“ и учителките им, се отблагодариха на гостите с прекрасни колажи от техни рисунки поставени в рамка.

 

Най-дългоочакваният момент за всички деца бе демонстрацията на всичко научено на откритата площадка по БДП на двора в ДГ „Еделвайс“. Превъплъщавайки се в ролята на малки шофьори, велосипедисти, майки с бебешки колички, пешеходци – всички те показаха отлични умения за безопасно движение на улицата.

 

След приключване на демонстрацията, представителите на РУ на МВР-Етрополе показаха на децата полицейския автомобил, а най-голямото щастие и атракция за децата бе самите те да пуснат сирените и светлините.

 

По инициатива на госпожите  на група „Мечо Пух“ – г-жа  Иванова и г-жа Вълкова, всички се отправиха към близкото кръстовище, за да могат да предадат своето послание /изработено под формата на есенно листо/ към шофьорите, а именно :

 

„Карай внимателно!

 

На пътя живота е с предимство!

 

Вниманието и бдителността в

 

есенно-зимните условия

 

трябва да бъдат засилени!“

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?