Категории

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ В ЕТРОПОЛЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА СЪСТАВИТЕ НА СИК ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

08 Октомври 2021 | 13:01 Прочетена: 78

 

На 6-ти октомври в залата на Общинска администрация – Етрополе се проведоха консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ за предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 година.

 

Консултациите бяха насрочени със Заповед на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров, като за провеждането на консултациите той бе упълномощил заместник – кметът на Общината г-жа Росица Христова. На консултациите присъстваха г-жа Цветина Чипева – Секретар на Община Етрополе, г-жа Нели Сейменарова – Началник отдел „ФСДБиЧР“, г-жа Росина Герасимова – Началник отдел „КАОГ“, г-жа Бистра Павлова – Юристконсулт и Иванка Найденова– протоколчик.

 

Консултациите започнаха с проверка на документите на представителите на партиите и коалициите. Съгласно Решение №10 – ПВР/НС от 02.10.2021 г. на РИК София област са определени броя на членовете на СИК и ПСИК. За секциите с избиратели до 500 души комисията е от 7 души, а за секция с избиратели над 500 души комисията е 9 членна комисия.

 

Броят на работещите в избирателните комисии е разпределен както следва:

 

-          КП „ГЕРБ и СДС“ – 38 / в т.ч. ръководни 16/;

 

-          ПП „Има такъв народ“ – 39 /в т. ч. ръководни 16/

 

-          КП „БСП за България“ – 23 / в т.ч. ръководни 9/;

 

-          ПП „ДПС“ – 20 / в т.ч. ръководни 7/;

 

-          КП „Демократична България -обединение“ – 22 / в т.ч. ръководни 9/;

 

-          КП „Изправи се! Мутри вън!“  - 20 / в т.ч. ръководни 3/;

 

Секретарят на Община Етрополе г-жа Цветина Чипева уведоми представителите на политическите партии, че всички членове на СИК, които имат желание да се ваксинират срещу COVID-19 трябва подадат списък в Общинска администрация - Етрополе, за да може своевременно да се подаде информация към РЗИ.

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?