Категории

Д-Р ИСКРЕН КРАСИМИРОВ ПРЕДСТАВИ СПЕКТАКЪЛ „ЛЪВСКИ СКОК“ В ДГ „ЕДЕЛВАЙС“

11 Февруари 2021 | 16:10 Прочетена: 76

 

На 11 февруари по покана на директора на ДГ „Еделвайс", Татяна Маринова, д-р Искрен Красимиров представи спектакъла „Лъвски скок“ в предучилищните групи „Мечо Пух", „Калинка", „Звездичка". По повод навършване на 148 години от гибелта на Васил Левски, с това мероприятие се стартира поредицата от дейности в негова памет, които ще се провеждат в детската градина през цялата следваща седмица.

 

    Под формата на патриотично филмово-театрално представление, д-р Искрен Красимиров поднесе прецизна и важна информация с възпитателно-образователен характер във всяка една група поотделно. Акцент бяха откъси от филма за Левски. Децата имаха удоволствието да се запознаят по нетрадиционен начин с  живота и делото на Васил Иванов Кунчев. Влизайки в ролята на Апостола, д-р Искрен Красимиров им даде възможност да усетят великото дело на Дякона. Урокът включваше и задачи за малките „ученици“-трябваше да познаят за кой от будителите се говори от рецитиран от него стих и разказани за него интересни случки от живота му. Насърчавани от д-р Красимиров, най- смелите се превъплътиха в ролята на Васил Левски с неговия лъвски скок. Децата имаха много вълнуващ, емоционален и незабравим урок по родолюбие с един млад будител.

 

   Вече близо десет години д-р Искрен Красимиров, следвайки мисията на родолюбивия си проект „Незабравимата България“, чрез художествено-документални филми, лекции, беседи и дискусии, популяризира националните ни герои и тяхното дело. Той е български режисьор и родолюбец, роден е на 17 април 1990 г. в гр. Мездра. Завършва гимназия в родния си град, след това взема средно-специално образование с отличие в Частен арт колеж по визуални изкуства – София. Бакалавърска и магистърска степен, съответно „оператор“ и „режисьор“, получава в Нов български университет. През 2019 г. защитава образователна и научна степен „доктор“.

 

             

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                    Илияна Петкова

 

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?